Laden Evenementen

Conferentie ‘Natuur door en voor iedereen’ Aanmelden voor 1 november

Biodiversiteit is van groot belang voor een evenwichtige en kleurrijke natuur. Maar hoe zit dat eigenlijk met ons als mensen? Ook de mens kent diversiteit op elk vlak met ieder persoon een eigen verhaal. Toch zien we het ene verhaal vaker voorbij komen dan het andere. Terwijl een gezond ecosysteem baat heeft bij zoveel mogelijk diversiteit.

Tijdens de conferentie ‘Natuur door en voor iedereen’ op dinsdag 12 november geven we ruimte aan de onderbelichte verhalen over natuurbeleving. Wie zijn de mensen achter deze verhalen en welke groepen vertegenwoordigen ze? Hoe betrekken we meer perspectieven in ons werkveld en zetten we deze in voor een breder programma dat aansluit bij iedereen?

Dit zoeken we samen uit in het Verhalenhuis in Rotterdam. Op deze plek, waar verhalen letterlijk geboren worden, gaan we op zoek naar nieuwe verhalen, verschillende perspectieven en creëren we een gezonde voedingsbodem om sociale diversiteit binnen ons werkveld tot bloei te laten komen.

Waar en wanneer

De conferentie vindt plaats op dinsdag 12 november van 13.30 tot 18.00 uur in het Verhalenhuis, Rechthuislaan 1 in Rotterdam.

Programma

13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Opening
14.15 uur: Panelgesprek
15.15 uur: Workshops
16.45 uur: Afsluiting
17.00 uur: Borrel

Het programma bestaat uit diverse sprekers en workshops met o.a.:

Ama Koranteng-Kumi

Ama Koranteng-Kumi is oprichter en directeur van Bloei & Groei. Met haar organisatie bevordert ze sociale inclusiviteit, vrouwenrechten en gelijkheid door middel van stadstuinieren. Onder haar leiding is Bloei & Groei uitgegroeid tot de grootste stadsmoestuinorganisatie van Amsterdam.

Marrigt van der Valk

Marrigt van der Valk is founder van DURF Inclusief en helpt groene organisaties naar een inclusieve natuurbeweging. Zij is adviseur en geeft trainingen op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Pleit voor een sociale diversiteit in de natuur. Dit doet ze onder andere door de samenwerking op te zoeken met de kunst & cultuursector.

Richard de Brabander

Richard de Brabander is lector Ecosociaal Werk aan Hogeschool Inholland en neemt je mee in de ecologie van rechtvaardigheid. In de workshop gaan we in op meerdere dimensies van rechtvaardigheid zoals culturele, politieke, kennis en ecologische dimensies en hoe deze met elkaar samenhangen.

De (onverwachtse) ontmoeting

Door te luisteren naar verhalen van anderen kom je er vaak achter dat je minder van elkaar verschilt dan je op eerste gezicht denkt. In deze workshop gaan we via de theorie achter de onverwachte ontmoeting met verhalende methodiek aan de slag: met een oprechte nieuwsgierige houding halen deelnemers elkaars verhalen op.

De verhalen van Katendrecht

Tijdens een wandeling door Katendrecht vertellen gidsen Anja en Nevill van het Verhalenhuis de migratieverhalen uit deze bijzondere wijk. Deze verhalen laten zien hoe je met elkaar samen leeft en wat de waarde daarvan is.

Voor wie

De conferentie wordt georganiseerd voor medewerkers en bestuurders van natuurorganisaties, maatschappelijke organisaties en gemeenten.

Toegankelijkheid

Het Verhalenhuis is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en mindervaliden. Zijn er andere aanpassingen of faciliteiten nodig om de conferentie voor jou toegankelijk te maken? Of heb je hier vragen over? Neem contact op met Brenda de Schipper via b.de.schipper@ivn.nl.

Aanmelden

Meld je HIER vóór 1 november 2024 aan.

oktober 26 2024
  ·  
oktober 31 2024

Details

Start 26 oktober
Eind 31 oktober
Terugkerend
(zie alle data)
Kosten Free
Evenement Categorieën: , , , , , , , ,
Evenement Tags:, , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Venue

Verhalenhuis Belvedere

rechthuislaan 1
Rotterdam, Zuid Holland 3072 LB Netherlands

+ Google Maps

Visit Venue Website

Organisator

IVN
Phone: 070 - 302 30 30
Email:
Website: Visit Organizer Website