Laden Evenementen

Eurobirdwatch 2024!

Foto Jurgen hoekstra
Op zaterdag 5 oktober vindt de EuroBirdwatch van BirdLife International plaats. In ons land organiseert Vogelbescherming dit evenement, voor alweer de 29e keer. Samen met de uitstekende website www.trektellen.nl. Doel van de EuroBirdwatch is om aandacht te vestigen op het fascinerende fenomeen van de vogeltrek en draagvlak te creëren voor de bescherming van trekvogels. In meer dan dertig landen tellen die dag vele duizenden vogelaars de overvliegende trekvogels.

Aandacht voor vogels

De BirdWatch vestigt de aandacht op trekvogels en de gebieden die ze in Europa nodig hebben om bij te tanken voor hun reis. En het evenement maakt zichtbaar hoe groots het fenomeen vogeltrek is. Hierdoor draagt het evenement er hopelijk aan bij dat meer mensen enthousiast worden voor vogels en hun bescherming. In verschillende van de deelnemende landen is dat laatste namelijk hard nodig. In Nederland is de EuroBirdwatch daarnaast ook een uitstekende gelegenheid om het belang van ons land voor trekvogels nog eens voor het voetlicht te brengen in de pers.

De aantallen

Voor de EuroBirdwatch geldt de wet van de grote getallen. Vrijwel iedere editie gaat het in Nederland om honderdduizenden vogels, zoals in onderstaande tabel is te zien. Wel verschillen de aantallen trekvogels (en soorten) die op deze dag worden geteld nogal van jaar tot jaar. Dat ligt met name aan het weer (zie ook verderop). Maar de vogeltrek is hoe dan ook een waanzinnig fenomeen en de Birdwatch geeft een mooi inkijkje.

oktober 05 2024

Details

Datum 5 oktober
Kosten Free
Evenement Categorieën: ,
Evenement Tags:, , , , , , , ,
Website Bezoek Event Website

Organisatoren

Eurobirdwatch
Website: Visit Organizer Website
Vogelbescherming Nederland
Phone: 030 693 7799
Website: Visit Organizer Website